TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Всички ли електронни цигари съдържат никотин?

Причините човек да поиска да мине на електронни цигари могат да са различни, но основно те са две:

  • Желанието да откаже обикновените и да спре да се трови, тъй като тези устройства са изцяло безопасни за здравето;
  • Просто да опита нещо ново, което днес е много популярно.

И тук не е важно, каква е вашата мотивация, тъй като един от първите въпроси, които ще си зададете е дали в тях също се съдържа никотин. В тази статия ще се постараем да ви дадем максимално изчерпателен отговор и информация по тази тема, за да сте наясно с всичко това, както и какъв може да е състава на пълнителите.

Основният консуматив е течността, като тя се предлага в два варианта: както с никотин, така и без него. Важно е да знаете, че тук той е медицински. Оказва влияние на дихателната и сърдечно съдовата система, но тъй като е пречистен, негативният ефект е много по-слаб.

При пушенето на обикновените тютюневи изделия пушача получава повече от 4000 различни химически вещества и съединения, докато при тези устройства те са само 70 - 80. Токсичните конвенционални компоненти съдържащи се в цигарения дим са смола, различни токсини и канцерогени, които проникват през лигавиците до белите дробове и се натрупват в другите органи. В състава на пълнителите обаче такива вещества и съединения липсват, като именно затова те са безопасни за здравето.

Видове течности

Що се отнася до нейното съдържание, то тук всичко е лесно. Има няколко различни варианта и те са съответно:

  • 0 мг/мл;
  • 5 мг/мл;
  • 10 мг/мл;
  • 15 мг/мл;
  • 20 мг/мл.

На пръв поглед, съдържанието му изглежда твърде високо, но не забравяйте, че когато се пресече "цигарената доза", сумата трябва да се намали наполовина. Това означава, че можете да я снижите и постепенно ще преминете изцяло на тези без съдържанието на това вещество. Освен това, ако стандартните варианти по някаква причина не ви харесва, винаги можете да ги смесвате, добавяйки желаното количество никотин.

Преход от конвенционалните към електронните

Често, започвайки да ги използват, хората забравят за един много важен факт, а именно че в по-големи дози той може да бъде опасен. За разлика от традиционните, тези не свършват и при прехода към тях ще ви е доста трудно да се постигне състояние на "напушване". Това може да бъде опасно и да доведе до предозиране.

Започнете от изчислението, че 1 цигара е равна 10-15 вдишвания на дима и затова в началото ще ви се наложи да се контролирате сами. Спазването на тези прости правила ще ви помогне да се справите с психологическата зависимост и да сте здрави.

Дали ще си вземете такива със съдържанието му или не зависи само от вас. Като цяло обаче спирайки конвенционалните, много скоро вие ще забележите подобряване на самочувствието ви, дрехите ви вече няма да миришат, ще можете да димите, където си искате, няма да се натоварвате при леки физически усилия.

Всичко това води и само по себе си до един логичен извод, а именно дори и да изберете електронните устройства с nicotine в тях, вие няма да се тровите, а ще се грижите за здравето си, тъй като всички тези странични явления се получават вследствие на над 3000 вредни вещества, които се съдържат в обикновените.

Както вече и сами разбрахте, изборът дали ще пушите или ще димите, присъединявайки се към културата на vaping, е само ваш. Ако искате обаче да се погрижите за здравето си, тогава смело можете да изберете новото модерно, но и полезно устройство наречено електронна цигара.