TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Сравнение между различните типове електронни цигари

Сравнение между различните типове електронни цигариПопулярността на електронните цигари у нас се увеличава с всяка изминала година. Желаещите да опитат тази нова мода и да се присъединят към света на вейпинга не са никак малко. Много от вас обаче се вълнуват от темата, какви видове биват те и какви са основните им отличия съответно. Активният интерес на покупателите съответно кара производителите да предлагат на пазара все по-нови модели. Като цяло обаче можем да ги разделим в основно 5 категории: мини, PenStyle, микро, сигара, E-pipe. Те се различават основно по размерите си.

PenStyle

Това е един от най-популярния вариант, като цилиндъра има диаметър не повече от 1 см, а дължината е до 15 см. Прилича повече на химикалка, а капацитетът на батерията е до 280 mAh. Обемът на картриджа не превишава 1,1 мл, което е аналогично на една стандартна кутия. В устройства от този вид атомайзер се намира в корпуса, който го предпазва от счупване дори след падане. Основното предимство на този вид приспособление е възможността за закупуване на части от друг производител, тоест фирмата няма да играе никаква роля в случая.

Мини

Тази версия е с дължина не повече от 11 см, като капацитета е около 150 mAh, а обемът на картриджа e половината на penstayl. Мислейки, на какъв модел да се спрете е важно да знаете, че частите за мини-версии са различни, така че е най-добре да изберете популярните марки.

Макро

Те имат един много голям недостатък, а именно заради това че атомайзера е разположен на корпуса, тоест те могат да бъдат счупени много лесно само с едно невнимателно движени. Голяма част от вейпърите съветват при избора на електронни цигари да се водим и от практичността им. При този вариант максималният обем на зареждане е 0,36 мм, а батерията е с намален капацитет, което означа че ще се налага често да я зареждате, така че тук крайното решение дали това е удобно или не си остава за вас.

Сигара

Те са по-големи, а батерията е със средни параметри от 900 mAh. Обемът е до 4 мг, което е напълно достатъчно, дори ако пушите често и няма да се налага да ги зареждате постоянно. При някои от тях се изобразява и процентът на зареждане, което е много удобно и така никога няма да забравите да ги заредите.

E-pipe

С нея ще можете истински да се насладите на процеса на създаването на дим, тъй като тя имитира лула по формата си. Мощността им е около 900 mAh, а обема е 2,5 мл. Освен това, те могат да бъдат разделени и на:

  • еднократни (приличат на обикновена цигара)
  • многократни.

Сравнение между различните типове електронни цигари - 2За първите е характерно това, че те не могат да се зареждат отново с течност, тоест се ползват само един път. Другите съответно могат да се ползват многократно, както подсказва и името им. Те се различават и по капацитета на батерията си, като днес вече се предлагат и подобрените модели с 1100 mAh (1500 mAh ; 2500 mAh ; 3300 mAh и т.н). Не приличат на конвенционалните, но според проучването хората не се влияят от сходството, а от удобството и ефекта на устройството. На пазара днес се предлагат и така наречените модове. Първото им отличие е нестандартния дизайн, който ще впечатли всеки почитател на новите технологии. При тях също така е увеличен капацитетът на батерията, което означава че ще можете да се радвате на значително повече количество пара. При повечето модове има наличен и дисплей, където се показва колко никотинова течност е останала, което е много практично и удобно.

Изборът на кое от всички тези устройства да спрете избора си остава само ваше решение. Като цяло те са един нов алтернативен вариант на обикновените, но с тази разлика че така не си вредите на здравето и икономисвате парите си. Надяваме се, че сме ви били полезни и ще можете по-лесно да изберете вашата нова електронна цигара.