TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Shortfill & Nic Shot: Какво представляват и как се използват

Какво представляват shortfills?

Терминът shortfill, срещан и като две отделни думи, се използва, за да опише големи бутилки от безникотинови течности (0 мг), които най-често се използват от вейпърите за смесване с никотин. Разфасовките, в които се предлагат безникотиновите течности обикновено са от 50мл или 100мл. Бутилките винаги са с малко по-големи от количеството течност, за да може да се добави концентриран никотин към течността в бутилката.

Какво представляват никотиновите шотове (nicotine shots)?

Никотиновите шотове, разпространени още с термините „nicotine boosters” и „nic shots” представляват 10-милилитрови бутилки с никотинова течност в концентриран вид. Тези шотове се използват като добавка към безникотиновите течности, за да се получи по-голямо количество е-течност с желана сила.

В следващата част на статията са показани изображения, които описват как може да се получи течност със сила 3 мг/мл, в зависимост от размера на безникотиновата течност, която се използва.

Концентрация на никотин при смесване на никотинов шот с безникотинова течност

При смесване на 50 мл безникотинова течност (shortfill) в 60-милилитрова бутилка, за да се получи краен продукт с никотинова сила от 3,3 мг/мл необходимо да се добави 1 бутилка никотинов шот (20 мг никотин и 10 мл течност).

                                               

При използването на 100 мл безникотинова течност (shortfill) и 2 никотинови шота (20 мг никотин и 10 мл течност за един шот) се получава краен продукт от 120 мл е-течност със сила 3,3 мг/мл.

                                 

За правилното смесване обаче е необходимо търпение и следване на предложените рецепти върху бутилката на безникотиновите течности или в интернет.

Как се смесват правилно безникотинова течност и никотинов шот?

Най-често, рецептите за смесване се разполагат върху етикета на някой от двата компонента. В случай, че такава липсва обаче или не си сигурен къде да я намериш, тук сме подготвили кратък наръчник със стъпките, които трябва да следваш:

Стъпка 1: Увери се, че безникотиновата течност (shortfill) е с 0 мг съдържание на никотин, след което прегледай изображенията по-горе, за да установиш какво е желаното количество, което искаш да постигнеш.

Стъпка 2: Отстрани капачката и дозатора върху бутилката на безникотиновата течност. Използвай капачката, за да отстраниш дозатора или чифт ръкавици и подходящ инструмент.

Стъпка 3: Отстрани капачката на никотиновия шот и внимателно изстискай съдържанието му в бутилката на безникотиновата течност, като внимаваш да не разлееш извън нея. Ако все пак попадне течност по теб или извън бутилката, старателно измий мястото с топла вода.

Стъпка 4: След като изпразниш бутилката на никотиновия шот в тази на безникотиновата течност, постави обратно дозатора и се увери, че е добре прилепнал. Можеш да завиеш капачката, за да подсигуриш по-доброто прилепване на двете части.

Стъпка 5: Постави обратно капачката и разклати енергично бутилката за десет минути, за да може да се смесят добре двете течности. Остави сместа да хомогенизира, след което разклати отново. След това, течността е готова за употреба.