TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Какво съдържат електронните цигари

По въпроса какво съдържат електронните цигари се интересуват много учени и лекари, но той е най-важен за тези, които са решили да ги използват. Отговорът всъщност е необходим за да разберат хората дали си струва да откажат тютюна в полза на съвременните технологични устройства, за това по-долу ще се опитаме да дадем възможно по-точен отговор.


Какво е съдържанието на електронните цигари

Като цяло основните елементи в течностите за генериране на дима влизат следните елементи:

  • течен никотин;

  • пропиленгликол (PG);

  • естествен (растителен) глицерин (VG);

  • вода;

  • ароматизатори.


В тази връзка съществуват три вида - традиционни, меки и тежки. Най-популярен сред пушачите е първия тип. Традиционните разтвори имат в състава си всички базови компоненти. Въпреки това, в зависимост от марката и други характеристики на самата електронна цигара, процентното съотношение може да варира значително.


Пропилен гликол – спирт, използван във вид на хранителна добавка. Той се употребява в химическата, хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната промишленост, включително и за борба с наркотична зависимост. Изследвания показват, че веществото е безопасно за човека.


Глицерин – още един основен елемент на течностите, който представлява прост многоатомен спирт. Използва се в различни сфери, като за изготвяне на миещи средства, козметика и др. Веществото се счита за безвредно ако не се употребява в големи количества.


Никотин - единствената съставка, призната за вредна. Но присъствието му е напълно оправдано. Все пак също като лепенките е средство за никотинозаместителната терапия.


Ароматизатори - те са абсолютно безопасни и благодарение на тях разтвора придобива своя привкус. Те представляват смес от естествени или получени по изкуствен път продукти.


Има ли допълнителни вредни вещества

В хода на многобройни изследвания, учените са установили, че някои по-нискокачествени разтвори притежават в състава си малки количества органични киселини, бензил, метил и още около 20 компонента. По-скъпите и произведени по съвременните технологии течности обаче не съдържат подобни допълнения и те могат да се считат за абсолютно безвредни за човека.


Защо да се доверите на 7puffs

Ние сме основен доставчик на изпаряващи устройства и аксесоари към тях на световно известни брандове, което е гаранция за качество и достъпни цени. Доставките ни са едни от най-бързите, а в случай на колебания в избора, винаги можете да се обърнете към наш консултант за повече информация, така че очакваме Ви!