TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Разлика между клиъромайзер и картомайзер

В рекламите на електронните цигари гръмогласно се обявява, че вече можем да пушим без вреда за здравето. Но така ли е това? Мнението на хората по този въпрос се разделя на две, като едни смятат, че това е напълно безопасно, докато другите имат точно обратното мнение по темата.

Въпросите като цяло на тази тема са наистина много, като така например ако и вие сте решили да преминете на тези алтернативни на пушенето устройства и да се погрижите за здравето си, тогава сигурно ви вълнува, каква е разликата между клиъромайзер и картомайзер. За да ви отговорим на тези въпроси и да сте по запознати с нещата, нека в началото се изясним с нейното устройство.

На пазара се предлага много различни видове на тези продукти - има около 40 марки.

Всички те се състоят от три основни части:

  • Катридж – в него се намира самата течност;
  • Атомайзер – съдържа спирала, като при пушенето тя се разтяга;
  • Батерия – грижи се за енергията на вашето устройство.

Разлика между клиъромайзер и картомайзер - 2При затягане спирала се нагрява и превръща в дим течност от касета. Батерията се грижи за енергия на дивайса. Често в края се намира и лампичка, имитираща тлеенето на табака при дърпане, но това е по-скоро естетическо допълнение, което не се среща при всички модели.

За клиъромайзерите можем да кажем много неща, започвайки от това че те са нова стъпка в еволюцията на електронните цигари. Приличат си с картомайзера по това че са едно цяло с атомайзера. В него се съдържа течността, която се използва. Има пластмасов или стъклен корпус, позволяващ да видите нивото, което е останало. Не се изисква да има допълнително нещо, което да я държи, тъй като се използва така наречената капилярна система и се подава необходимото количество към атомайзера по всяко време.

Разлика между клиъромайзер и картомайзерКогато ги зареждате е важно течната съставка да не се излива така да се каже в средата на тръбата, която се намира вътре, тъй като в противен случай може да се повреди батерията. За разлика от него при картомайзер има специален фитил и на него попада малко количество от течността. Затова с него димът е по-гъст и наситен, което се харесва много на тези пушачи, които са били по-активни. Главното му предимство е по-ниската цена, по-голямата вместителност и по-рядкото зареждане. Без значение на това дали ще се спрете на картомайзер или клиъромайзери, е важно да осъзнавате, че с тях вие не си вредите, а само се грижете за вашето здрав, защото те са отличен заместител на конвенционалните. На пазара можете да откриете огромно разнообразие от модели и различни никотинови течности, така че откъм избор няма да сте ограничени!