TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

По-лесно ли се пристрастяваме към електронните цигари

Статистиката показва, че тези дивайси не водят до пристрастяване и психологическа зависимост, което е много важно при пушачите, които са решили да се спрат на този заместител. Все пак няма смисъл да водите, активен начин на живот, да се храните здравословно, да спортувате всеки ден и същевременно с това да изпушвате по 1 кутия на ден, а дори и повече.

По-лесно ли се пристрастяваме към електронните цигариДоказано е, че пристрастяването към обикновените се случва много по-бързо. Разлика обаче има при всеки човек, което означава че всичко е строго индивидуално, както при самия процес на привикване, така и при отказването им. Има хора, които въпреки че са били активни пушачи дълги години, могат веднага да ги спрат и дори да не усетят нужда от повторната им употреба.

Като правило не всички, които искат да спрат да пушат с помощта на електронните цигари, подхождат правилно към този въпрос. Именно затова има случаи, когато хората бързо се отказват от тях и се връщат към обикновените, а също така се случва да употребява и двете едновременно. Най-често причината за това е, че е бил избран не правилен преход от единия вид към другия.

Изхождайки от опита на тези, които вече са правили това, ние можем да ви дадем точни и ясни съвети как да направите това, ако искате да спрете да пушите. Първото нещо, което трябва да знаете е, че те не са били измислени, за да се откажете обикновените, а за безопасен процес на пушенето, който не носи вреда за здравето. Благодарение на възможността лесно да се откажете от този вреден навик, техният ранг бързо успя да се повиши като ефективно средство за спиране и борба с пушенето. И така, в случай че човек използва това устройство като средство, което да му помогне да спре с този навик, тогава е важно да знаете че все пак ще получавате никотин.

В сравнение с другите, те имат голям плюс, а именно тук процеса на пушене се имитира, тоест нямаме истински дим.

Каква е причината обикновените цигари да предизвикват зависимост? За никого не е тайна, че основния компонент предизвикващ зависимост е никотина. Той влияе на главния мозък в ролята си на дразнител. По време на пушенето попада в мозъка и след 15 секунди оказва своето влияние на определени структури в него, като именно така се предизвиква и привикването. Често дори се случва, пушейки само 1-2 месеца, хората да свикват и вече да им е трудно да се откажат от този навик. Главната му особеност обаче се крие и в това, че веществата много бързо се разпада в организма на човека и така след няколко часа вие отново изпитвате желание да запалите. Разбира се голяма част от пушачите имат по-скоро психологическа зависимост особено в началото, което не е никак маловажно, ако сте решили да ги спрете.

По-лесно ли се пристрастяваме към електронните цигари - 2Нека сега да се спрем на влиянието на електронните цигари и по-точно на тези от тях, които съдържат никотин . Важно е да споменем, че както при обикновенните, така и някои течностите в състава си включват никотин. Често, започвайки да използват електронни цигари, хората забравят за един много важен факт - че никотина може да бъде опасен в големи дози. За разлика от традиционните, електронните не свършват и при прехода към тях ще ви е трудно и може да постигне състояние на "напушване", което може да доведе до предозиране. В началото ще ви се наложи да се контролирате сами. Започнете от изчислението: 1 цигара = 10-15 вдишвания на дима. Спазването на тези прости правила ще ви помогне да се справите с психологическата зависимост.

Разбира се че далеч не всички електронни цигари съдържат никотин. Дали ще си вземете такива със съдържанието му или не зависи само от вас. Главното им отличие е не само в това, че тук не се съдържат множеството вредни вещества, както при конвенционалните, но и в това че никотина е очистен медицински. Именно поради тази причина зависимост към него е много по-малка. Помнете това винаги, когато се чудите какво да изберете, а именно да си купите поредната кутия цигари или да инвестирате парите си в нещо, което няма да има толкова вредно влияние върху здравето ви.

Всичко това води и само по себе си до един логичен извод, а именно дори и да изберете електронните цигари с никотин в тях, вие няма да се тровите, а ще се грижите за здравето тъй като всички тези странични явления се получават вследствие на над 3000 вредни вещества, които се съдържат в обикновените.