TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Начини да се откажем от пушенето

По неутешителните данни на статистиката, от никотинова зависимост страдат повече от половината мъже и една трета от жените, като в това число влизат и деца под 18 години. Днес съществуват много начини да се справите с този проблем, започвайки от таблетки, специални пластири, литература, различни психологически тренинги и стигайки дори до хипноза. Има обаче и един сравнително нов начин да се преборите с пушенето и това са електронните цигари. Но как точно се случва това и дали наистина действа?  

Днес те са се превърнали в ново течение при младите, което се нарича вейпинг. Ако и вие нямате волята, за да се откажете от пушенето, тогава можете да се спрете на алтернативния вариант, а именно модерните електронни цигари. Те са заместител на обикновените и така вие ще се грижете здравето си. 

На пазара избора е огромен, така че с покупката си на тези устройства няма да имате никакъв проблем. Някой от хората погрешно смятат, че така вредата отново я има дори и тук, тъй като в тях се съдържа никотин, макар че той е в значително по-малки количества. Това е огромно заблуждение, тъй като тук не се произвеждат опасните за здравето продукти на горене, а се ползва просто медицинска никотинова течност. Ще изброим няколко популярни метода за отказване от  пушенето.

Начините да откажете конвенционалните са наистина много, но едни от основите са: 

  • С хипноз и кодиране

Ако самостоятелно не успявате да се справите с този навик, тогава можете да прибегнете до по-сериозни мерки. Така например по данните на американските учени, пушенето е пряко свързано с настроението. Мъжете по-често го правят, когато са напрегнати, ядосани и раздразнени от нещо. Също така, новите изследвания доказват това, че колкото по-емоционален е един пушач, то толкова му е по-трудно да се справи с това.

Казано накратко при този начин за отказване, вие ще бъдете въведени в състояние на транс и пълна релаксация, като именно така се прави и самото "кодиране", тоест един вид на подсъзнателно ниво се запаметява информацията, че вече не трябва да пушите, защото това е много вредно за организма.

  • Медицински начини – пластири, лепенки, дъвки


 

Ако само силата на волята при вас не стига, тогава трябва да си помогнете с други методи, като например медицинските. На пазара ще намерите различни начини в тази насока, а именно никотинови лепенки, дъвки или пък таблетки. Всички те действат по сходен начин, а именно целта им е да ви помогнат да се справите със самата психологическа зависимост. При някои хора това помага, но все пак и вие ще трябва да положите усилия, ако наистина желаете да спрете да пушите.  

  • Намерете си замяна на този навик

Така например, когато ви се допуши много, можете просто да отидете и да си купите нещо, като това може да са дрехи или нещо друго, което ви доставя удоволствие. Методът действа повече при жените, но все пак нищо не ви пречи да опитате, тъй като и така давате достатъчна пари за тютюневите изделия.

  • С помощта на електронните цигари

Те не са точно начин за отказването на цигарите, но са отлична алтернатива на обикновените тютюневи изделия. С тяхна помощ вие ще можете да се преборите с вредния навик, грижейки се за здравето, тъй като тези устройства не тровят организма ви, както конвенционалните. 

И така, в заключение ще добавим че най-важното е да не правите всичко рязко, а плавно, за да не се откажете много бързо и желанието ви за здравословен начин на живот да се изпари. Ако обаче сте решили, че не искате да спирате да пушите, а вместо това си търсите заместител и алтернатива, тогава смело можете да направите своя избор в полза на електронните цигари. Те не са вредни за здравето и се предлагат в огромно разнообразие на пазара, както и самите никотинови течности.