TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Може ли електронната цигара да гръмне

Любителите да «димят» трябва не само грамотно да избират компонентите на електронните си цигари, но и да са наясно с някои други нюанси на пушенето. Така например е важно да знаете дали е възможно те да гръмнат и ако да, то каква може да е причината затова. Информацията на тази тема не е никак малко, но е важно да знаете истината, а не само легендите, които се говорят.

                                   

 На пазара могат да се намерят много различни модели, които вече успяха да покорят голяма част от пушачите. Те са безвредни, достъпни и прости за използване. Много от хората ги харесват именно заради това и дори се е появила нова субкултура, която поддържа развитието на вейпинга. Въпреки това безопасността на някои компоненти в тях е причина за безпокойство на част от хората, които са спрели избора си на тях. 

Защо гърмят и възможно ли е това?

Ако сме решили да разберем истината и да се задълбочим повече, тогава е важно да знаем, каква е причината за възможността те да гръмнат, като в действителност те са само две. 

                                     

 Първата това е ниското качество на тези дивайси, тъй като в старанието си да си купите много евтини продукти, вие просто рискуват със здравето си и това не се отнася само по темата ни днес. Обикновено с това може да се сблъскате само и единствено, ако ги купувате от непроверени и съмнителни онлайн ресурси или офлайн магазини. 

Ситуацията с електронните цигари на известните марки е съвсем друга, тъй като те имат специален механизъм. Ако се случи късо съединение, тогава елемента на механизма просто автоматически ще блокира работата на устройството. Когато обаче говорим за ниско качествените или китайски модели, тогава те нямат този защитен механизми. 

Именно затова нашия съвет е да ги купувате само от проверени магазини и марки, които се грижат не само за вашето здраве, но и безопасност. Важно е също така и вие да се грижите за това, а именно спазвайки тези просто правила:

  • При използването на изпарителя е важно да не го прегрявате;
  • Не ги зареждайте прекалено дълго;
  • По-добре да не ги разглобявате сами;
  • Батерията не трябва да се носи отделно от устройството, а също така да се оставя наблизо с метални предмети.

Препоръчваме ви преди да използвате електронните цигари да се запознаете добре с тях и инструкциите за употреба. Безусловно ще се намерят много поклонници и противници на това дали е истина или не. Трябва обаче да споменем, че вероятността за взрив като цяло е не повече отколкото при всяко друго устройство с акумулатор. Все пак днес в ежедневието си сме обкръжени навсякъде от такива вещи и не трябва да си мислим постоянно, че някое от тях може да гръмне, защото това не е така. 

И заключение ще добавим само, че трябва да си купувате наистина качествени стоки. Само така те ще ви радват дълго време и ще са безопасни за употреба.