TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Колко ще спестявате ако преминете на електронна цигара?

Всеки пушач, който решава да премине на алтернативното изпаряване чрез е-цигари си задава въпроса не само дали ще успее и дали е лесно да направи това, но и колко точно ще спести по този начин.

Да, първоначалната инвестиция не е малко и не струва, колкото една кутия цигари, но все пак тези пари ще ги дадете един път, а не всеки месец, както се случва с обикновените тютюневи изделия. Средно един активен пушач дава месечно около 200 лева за своята зависимост, като заедно с това се трови изключително много, както себе си, така и близките си.


Нека дори си направим една груба сметка чисто във финансово отношение. Средно една кутия цигари у нас струва около 5 лева. Това означава, че ако вие пушите по кутия на ден ще давате 150 лева, а ако сте дори от по-активните пушачи, тогава и по 250 лева. Това са огромни пари и то на фона, че така не само се тровите, но и се увеличава риска от:

  1. Инсулт;
  2. Рак на белите дробове;
  3. Сърдечен удар.

От другата страна на везната е по-безопасното за здравето ви изпаряване, което дори носи много повече удоволствие, тъй като можете да си купувате всеки път течности с различен вкус. Средно покупката на един комплект ще ви струва между 60-100 лева и това е еднократна инвестиция, а не както при обикновените тютюневи изделия всеки месец и то доста по-голяма сума.


След като си го купите от вас ще се иска само да си вземате никотинова течност, която можете да си закупите на цени от 6 до 10 лева за 10 мл. Дори и да сте активен пушач, тя ще ви стигне за около 5 дни, тоест при най-лошия случай ще давате на месец вече по около 40-60 лева, а не както преди по 200 или по 2400 лв. за една година и то за така опасните за здравето конвенционални изделия.

Както и сами виждате по този начин не само, че ще намалите да тровите организма си, но и ще спестявате значителна сума, която можете да похарчите за хобито си или дори да отидете в края на годината със събраните пари на почивка с приятели или със семейството си.


Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разсеете всички съмнения относно нерентабилността на електронните цигари. Ако все още имате някакви въпроси, ще се радваме да Ви посъветваме в нашия магазин и да Ви помогнем при избора на първата електронна цигара.