TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Колко популярен е вейпингът по света

Вейпингът това е ново увлечение, което реално означава да използвате електронни цигари. Но вредно ли е това за здравето и какво има в тази течност, която се използва? От къде идва началото на тази култура и колко е популярна тя в световен мащаб? Ако и вас всички тези и много други въпроси ви вълнуват, тогава сте попаднали на правилната тема и днес ще ви дадем отговори. 


 Изначално не е съществувала никаква култура и дори не се е говорили за това, когато са били измислени тези устройства. Тази мода започва от съвременните младежи, като основоположници са американците. Именно там възниква и новата дума vaping, която днес става все по-популярна. 

Как се появява идеята за устройства за димене?

Първата електронна цигара е била измислена и патентована от учения Герберг Гилберт в далечната 1963 година. Самият той признава, че идеята му се е родила чисто и просто от неговия професионален интерес по темата. Идеята тогава не е била възприета сериозно и едва в началото на 21 век китаеца Хон Лик си спомня за нея, усъвършенствайки я и пускайки на пазара първите такива продукти. 

Съвременните вейпъри са особена каста. Тези, които истински са се посветили в тази култура могат условно да се разделят в няколко категории. Най-голямата група в световен мащаб днес са младежите, които традиционно искат да се отличат в тълпата и смело следват новите тенденции и новости във всяко едно отношение. 


 Втората категория това са пушачите със стабилен стаж зад гърба си, които искат да преминат към нов алтернативен и здравословен заместител. Третата група са просто случайни хора така да се каже, тоест желаещите да опитат нещо ново. 

Защо вейпинга има толкова много последователи?

  • Можете да димите навсякъде;
  • Икономисвате средства;
  • Грижите се за здравето си;
  • Липсва неприятен мирис.

При този начин на пушене вече няма да имате неприятен мирис след като сте пушили, нито в устата, нито във въздуха около вас или по дрехите ви. Димът се разсейва за секунди и не остава никакъв аромат след себе си. Второто предимство е това, че средностатистическия вейпър харчи за своето ново увлечение и хоби много по-малко от всеки пушат на обикновени цигарени изделия. Трето, при пушене няма да ви се налага да излизате навън, да отваряте прозореца и така нататък. 

Ако и вие не искате да се откажете от пушенето, но пък желаете да се грижите за здравето си, тогава смело можете да се включите в тази нова субкултура на вейпингът. Посетите онлайн магазин 7puffs.bg и изберете вашите нови електронни цигари, пълните, картомайзери, клиъромайзери, аксесоари и всичко необходимо за съвременния вейпър на страхотни цени.