TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Какво са вейпинг модовете и как лесно можеш да опознаеш своя?

Лесно е човек да се обърка с голямото количество различни вейпинг устройства на пазара. Различните форми, вариацията в мощностите и способностите биха объркали и нови, и опитни ползватели. Факт е, че запознаване с всички видове вейпинг модове изглежда като доста тежка задача, като се имат предвид многото характеристики. Всъщност, съвсем не е така и лесно можеш да изучиш основните неща около твоя модифициран вейп продукт. Тук ще ти изложим някои от фундаменталните елементи на модифицираните електронни цигари.

                   

Какво представляват вейпинг модовете (Vape Mods)?

Терминът „мод“ произлиза от думата „модификация“, както може би се досещаш. С това се отбелязват електронни цигари, които са самоделно направени от вейпъри или са били променени, чрез използването на обикновена електронна цигара. В голяма част от случаите, вейп модовете са по-големи от електронните цигари и произвеждат завидно по-голямо количество изпарения. Благодарение на по-мощните си батерии, модовете водят до по-силно усещане на аромата и никотина в течностите, което е основен фактор за използването им. Обикновено, батериите за модификациите са с променливо напрежение, което позволява да се настройва мощността на продукта и съответно това да влияе на количеството пара. Друг плюс са по-големите контейнери за течност, които позволяват с едно зареждане да се издържи много по-дълго време. Разбира се всички тези подобрения се отразяват както на визията, така и на обема, правейки модовете по-трудни за пренасяне.

Най-общо модовете могат да се категоризират в 2 вида:

Механични модове (Mechanical Mods)

Основни модели, които нямат вътрешни платки, нито проводници, а работят чрез директно свързване на батерията с атомайзера. Това означава, че с включването на електронната цигара, батерията директно изпраща заряд към атомайзера. Липсата на такава платка се равнява на 1 ниво на защита по-малко при евентуално късо съединение. Общото мнение е, че този вид модификации не са за начинаещи потребители, тъй като всеки трябва да може сам да установява кога батерията не се справя с натоварването, което се задава, както и да може да се подсигури, че не се създава предпоставка за окъсяване на някой елемент.

Що се отнася до персонализиране, механичните модове задават хода на действията. Те имат чудесни функционалности, които могат да се променят и са способни да достигат високи нива на мощност, недостъпни по принцип, с което се осигурява перфектно количество пара. Тези продукти са за вейпъри, които са наясно какво точно искат и как могат да го постигнат, било то нежно и приятно преживяване или облак от топла, плътна и непропускаща пара.

Регулируеми модове (Regulated Mods)

Регулируемите устройства имат вътрешна платка, която настройва мощността, изпращана към атомайзера. Това защитава модовете от късо съединение и е превантивна мярка за проблеми с увредени батерии. Модовете варират по визия от елегантни и тънки до големи и обемисти модове, които са в очакване на изцеждане на пълните им възможности за мощност. Плюсът на тези модификации е, че ако нещо не е наред с проводниците или по трасетата, по които преминават електрическите импулси, устройството се изключва.

Но не всичко приключва със защитата от късо съединение при тези модели. Те добавят още контрол върху мощността и контрол на температурата. Първото регулира количеството изпарения, а второто контролира колко силно да се нагрява бобината, за да се предотврати прекомерно увеличение и риск от щети.

Механичен или регулируем мод да избера?

От описанията по-горе се вижда, че и двата вида са разработени така, че да осигуряват максимално приятно преживяване на ползвателите си, дълъг живот и широкоспектърна персонализация. Най-важното за това кое трябва да изберете е доколко сте запознати с устройствата, доколко искате сами да контролирате нещата и какво всъщност целите да извлечете чрез модификацията. Винаги можете да се доверите и на двете, за да разнообразявате ежедневието си още повече!