TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Какво представлява Sub-Ohm вейпинга? (Наръчник и полезни съвети)

                                         Подробен наръчник за тънкостите на sub-ohm (под-ома) вейпинга,

                                                       използването на нагреватели със съпротивление под 1 ом и

                                                                                    как се става sub-ohm вейпър

                                        ;


Що е то Sub-Ohm вейпинг?


                                  

Добре дошъл в тясното братство на Sub Ohm вейпинга, познат още като „Sub Ohming”. Преди да пристъпим към встъпителната реч трябва да подчертаем, че написаното в следващите редове няма нищо общо със Sub-Zero от Mortal Kombat и всичко общо с атомайзерите със съпротивление под 1 Ом (Ом е единицата, използвана за измерването на електрическо съпротивление и е взела името на немския физик Георг Ом).

Това, което остава най-важно за sub-ohm вейпинга, след като се отстранят всички научни обоснования и задълбаващи детайли, се свежда в заключение, побиращо се в четири думи: масивни облаци от пара. Ако това ти звучи привлекателно, представи си да имаш възможността да го опиташ (защото наистина можеш). Продължи да четеш, за да научиш дали Sub-Ohm вейпингът е подходящ за теб, разучавайки всяка подробност около него. Само така ще знаеш дали го искаш и няма да ти се налага да го правиш само защото всички други го прилагат – има много различни видове вейпинг, които също биха могли да ти допаднат.

Но, щом вече си тук, то навярно не би искал да бъдеш обикновен потребител на електронни цигари, наслаждавайки се на силен аромат и нормално количество пара, защото тогава би търсил нещо стандартно. Sub Ohm вейпингът е за запалените вейпъри с екстремни наклонности. Това далеч не е стартовият комплект на татко ти, освен ако татко ти не си пада по масивните облаци от пара.

Смело надолу

                               

Sub-Ohm вейпингът произвежда по-големи количества пара, с което осигурява и по-наситено усещане за вкусовите качества с всяко всмукване. Гъст изходен аерозол в комбинация с взривяващо рецепторите усещане е предисторията на това как започна всичко. Вейпърите откриха, че могат да си сглобяват сами нагреватели, които да направят с по-ниско съпротивление, докато то падне под 1 Ом, което постави и началото на термина Sub Ohm вейпинг (под-ома).

Скоро след началото, нещата се развиха стремглаво и всички започнаха да вървят смело надолу, карайки вейпърите да използват нови, гениални начини да сглобят устройства с нагреватели с възможно най-ниско съпротивление. В днешно време, ако продавачът в магазина за вейпинг материали прави по-големи облаци пара от теб, то това е, защото същият използва Sub-Ohm комплект. Казано с други думи, никой от звездите в състезанията за най-голям облак не е печелил първо място с устройство, използващо нагревател със съпротивление над 1 Ом (а най-вероятно и никога няма да се случи вече).

Какво прави Sub Ohm вейпинга по-добър?

 

                               

Масивни облаци от пара – Ако основната ти цел е да изкараш по-голямо количество пара от момчето или момичето до теб, това е начинът да го постигнеш.

Наситен аромат – Веднъж опитал атомайзер с нагревател с ниско съпротивление, използвайки органичен памук, връщането към старите, традиционни клиъромайзер може да се окаже едно от най-трудните неща. Ароматите при Sub Ohm вейпинга са много по-наситени, тъй като се поглъща много по-голямо количество пара с всяко всмукване, отколкото с други видове устройства.

По-гореща пара – С по-голяма изходна мощност идва и по-високата температура на парата. Разбира се контролирането на въздушния поток помага да се охлади парата, за да не изгори устните или устната кухина, но крайният резултат е, че много от потребителите харесват по-високата температура, тъй като по-лесно задоволяват желанието си за никотин. Последното често се оказва едно от нещата, които поддържа потребителите на е-цигари далеч от тютюневите изделия.

Как се случва всичко?


                              

Sub Ohm вейпингът постепенно набира пара (абсолютно целенасочен израз) и постоянно се изменя. В миналото, ако искаше да преминеш към Sub Ohm устройство щеше да бъде задължително условие да се сдобиеш с МОД, който използва презареждаеми 18650 батерии, външно зарядно, парче жичка от Кантал и органичен памук. Разбира се, основните познания за закона на Ом и устройствата на нагревателите са абсолютен минимум.

За щастие, в наши дни, всичко, което е необходимо, за да бълваш облаци от пара е да си закупиш Sub Ohm пълнител и един от чудесните вейп модове на пазара, който може да изкара изходна мощност от 50 или повече вата.

Веднъж сдобил се с необходимия реквизит, начините да се насладиш на Sub Ohm вейпинга са три.

Sub Ohm пълнители – Тези танкове използват сменяеми, предварително направени нагреватели. Това е чудесна възможност за всички вейпъри, дори и новите, които не желаят да сглобяват устройство собственоръчно. Sub Ohm изживяването никога не е било толкова широко достъпно, откакто на пазара се появиха компоненти като Vapouriz Sub Tank II и Kanger CL Tank.

Тези пълнители все повече се приближават към RDA/RTA усещането. Всичко е толкова лесно и изпипано откъм детайли, че могат да се намерят страхотни компоненти, като например Innokin ISUB Tank и Kanger Aerotank Turbo 6. Ако си търсиш пълнител, но все още не си избрал, прегледай нашите предложения в магазина на 7puffs.bg.

RDA’s – (Rebuildable Dripping Atomizers) наричани още „Drippers“ са първоизточника на Sub Ohm вейпинга. Тези устройства са най-често по-малки от стандартните пълнители, които се прикрепят към вейповете. Имат платформа, за която се захващат нагревателите , посредством болт, и където стои памука за напояване с течност. Името на този тип устройства идва от това, че потребителите накапват малко количество течност директно върху нагревателя всеки път, преди да ползват е-цигарата.

RTA’s – (Rebuildable Tank Atomizers) са за хора, които искат да приготвят сами своя нагревател, но не искат да накапват течност всеки път, преди да използват устройството. RTA вейповете са Sub Ohm танкове, които изискват потребителите да сглобят нагревателите вътре, с което им дават свободата да избират между различни нагревателни елементи.

В последно време, голяма част от RTA устройствата се изграждат така, че да отговорят на нуждите на Sub Ohm вейпърите с възможност за подходящ контрол на въздушния поток. А нововъведението в този тип системи са RDTA устройствата, които са нещо като хибрид между традиционните RDA устройства и пълнител.

Sub Ohm вейпинга срещу стандартния вейпинг

                          

Редно е да изброим и няколко причини защо НЕ би искал да станеш Sub Ohm вейпър:

Предпочиташ пушене от тип „от устата към дробовете“ – Някои вейпъри не желаят усещането за удар от силата на течността да отива директно в белите дробове. Сред вейпинг общността, тези хора биват познати като „mouth to lung” вейпъри, защото предпочитат да контролират всмукването, което наподобява това при употребата на традиционни цигари.

Искаш да пушиш незабелязано – Много хора използват е-цигари, за да задоволят никотиновите си нужди, без да прибягват към тютюневи изделия. Sub Ohm вейпингът не носи славата на дискретен тип употреба и привлича много внимание, особено когато има хора в близост, поради което много потребители решават да се придържат встрани от използването на ниско съпротивление за нагревателите си.

Не ти харесва идеята да купуваш често е-течност – Колкото по-големи са облаците от пара, толкова повече течност е необходима, за да се получат те. Sub Ohm вейпингът изисква по-големи количества течност, с което се увеличава финансовия разход, спрямо стандартните електронни цигари. За хората, които искат да преминат към икономически по-изгоден вариант, Sub Ohm вейпингът не е решение.

Чести зареждания на батерията – Sub Ohm устройствата изискват повече мощност, за да нагряват бобините, заради по-ниското съпротивление. Това води до по-бързо разреждане на батерията и по-често зареждане. Често Sub Ohm вейпърите носят със себе си зарядно, допълнително течност и резервна батерия.

По-високи нива на никотин – Имай предвид, че би било добра идея да намалиш нивата на никотин в течностите при Sub Ohm вейпинг, заради огромните облаци, които най-често означават и по-големи дози никотин. Повечето от потребителите избират да използват по-малко от 6 мг никотин, докато някои избират течности с 0 мг (не е за вярване, нали?).

По-висок риск – С по-голямата мощност идва и по-голямата отговорност. Sub Ohm вейпингът изисква допълнителни бдителност и внимание. По естество, този тип вейпинг предполага повече рискови ситуации. Ако се съмняваш, че може да се случи нещо лошо, то използвай трибуквеното правило ВБВ (винаги бъди внимателен). Продължи да четеш, за да научиш повече за рисковете от Sub Ohm устройствата.

Безопасен ли е Sub Ohm вейпингът?

                            

Безопасни ли са ножовете?

Навярно, не това е отговорът, който си очаквал да чуеш, но действително изцяло зависи от потребителските навици. Задължително условие за всеки Sub Ohm вейпър (начинаещ или напреднал) е да научи първо основните неща, които съпътстват употребата на този род устройства. Разбира се, не е задължително всеки да има образователна степен и звание инженер, но познаването на закона на Ом и основи на електрониката могат да спасят всеки от нежелана реакция.

Винаги чети инструкциите на устройствата внимателно и най-важното: внимавай с безопасността на батерията! Бъди подготвен, чети, а ако си твърде мързелив, за да го направиш, поговори с някой, който разбира от тези неща в сайтове, като Reddit, ECF, Vaping360, 7puffs и други. Не се притеснявай да задаваш въпроси! Посети на живо магазин за вейпинг материали или прочети някоя от нашите статии за безопасността на е-цигарите.

НИКОГА не използвай хибриден механичен мод с нехибриден резервоар, тъй като това е крайно опасно. Ако не си сигурен или не разбираш, по-добре не рискувай.

Един от най-безопасните начини да се насладиш на Sub Ohm вейпинга и да избегнеш рисковете е да закупиш готови, съвместими части, за което можеш да се свържеш с нас, за да обсъдим желанията и целите ти.

Опасните страни на Sub Ohm вейпинга

                                     

Не само че има опасност да оплескаш лицето си, но ще развалиш и вейпинга за всички останали, ако не следваш съветите от предходния параграф.

Социалните мрежи и медиите никога не са достатъчно наситени с истории за експлодирали „вейп батерии“. А най-забавната част от всичко е, че дори няма такова определение като „вейп батерия“. Това са обикновени батерии, същите като тези в лаптопите, фенерите, телефоните и вибраторите.

Ако използваш механичен мод със Sub Ohm танк, увери се, че е добре вентилиран. Никога не използвай мод, който няма видими дупки за вентилиране на батерията. Ако това не ти говори нищо, то най-вероятно не трябва да се захващаш все още с тази материя.

Винаги използвай автентични батерии, които са подходящи за Sub Ohm вейпинг. Повечето вейпъри използват батерии от тип 18650, които могат да се закупят изгодно от доверен доставчик. Внимавай да не надхвърлиш лимита на своите батерии, а ако имаш съмнения, използвай апликацията Steam Engine.

Никога не използвай увредени батерии, тъй като това е основната причина за проблеми. За повече информация относно безопасността на батериите, преглеждай редовно нашият блог, защото съвсем скоро ще пуснем наръчник, в който ще опишем всичко, което трябва да се знае за правилното им съхранение и поддръжка.

Трябва ли да закупя Sub Ohm вейп?

                               

Истината е, че някои от Sub Ohm пълнителите могат да се използват и с устройства с по-ниска мощност. Това се оказва чудесна възможност за хора, които харесват по-големия контрол над въздушния поток при Sub Ohm пълнителите, но не искат да използват вейп с висока мощност.

Този тип пълнители могат да произвеждат големи количества пара с наситен вкус, дори и в тази конфигурация, с нагреватели с малко по-голямо съпротивление. Това предлага алтернатива на всеки, който иска да използва подобен тип пълнител, без да сменя своя вейп, ако той достига до не повече от 20-30 вата.

Заключение

След като вече познаваш основните неща около Sub Ohm вейпинга и знаеш за какво се отнася той, можеш напълно осъзнато да вземеш решението дали той е за теб или не. Не се ограничавай само дотук обаче. Разрови се допълнително и научи още неща, за да бъдеш максимално подготвен.

Употребата на електронни цигари започна като метод за отказване от тютюневите изделия, но скорострелно се превърна в нещо повече – в хоби. Това хоби сега се превръща в спорт, точно както с хората, които сами сглобяват колите си за състезания. Ако вече си станал един от Sub Ohm вейпърите, то добре дошъл във вейпинг света на спорта!

Подготви си достатъчно количество е-течност, като избереш своята сега в нашия онлайн магазин.