TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Как се зарежда електронна цигара?

Електронните цигари са алтернатива на обикновените тютюневи изделия, които имат автономно захранване с батерия, която служи за "изпаряване" на пара, която съответно е заместител на дима на конвенционалните.  Основен компонент към електронните цигари е никотиновата течност, която съдържа различно количество никотин, но също така може да бъде и безникотинова, тоест ако сте избрали течност без съдържанието на никотин. Могат да съдържат различни аромати, като например на шоколад, малини, мента и други.

Колко време издържа батерията?

Моделите имат различен капацитет на батерията. Пушачите трябва сами да определят своите собствени потребности в това отношение. Така например, ако сте пушили по един пакет цигари на ден, тогава батерия с капацитет от 220 mAh няма да ви е достатъчна. В този случай е по-добре да изберете такива с капацитет от 650 mAh, тъй като те ще ви издържат няколко дни. Времето, което ще трябва да ги зареждате също се различава, а именно от това колко мощна е тя. За устройствата с по-малка батерия ще е достатъчно да ги зареждате 1-2 часа, докато ако са по-мощни тогава ще е необходимо да се зареждат дори и по 5 часа.Най-добре е да правите това през нощта, тоест за да не се налага да имате допълнителни устройства, въпреки че това е добър вариант.


За да е максимално нагледно, ще ви покажем на колко цигари се равняват различните батерии:

  • 220 mAh = 12;
  • 350 mAh = 20;
  • 650 mAh = 35;
  • 900 mAh = 50;
  • 1110 mAh = 60.

Съответно те издържат различно време без да се зареждат и това зависи, както от капацитета им, така и от това, колко често изпарявате.

Моделите имат различни индикация, че трябва да се зареждат. Така например при модовете това се вижда на малкият им екран, докато други имат светодиод уведомяващ ви затова, че трябва да ги заредите. Освен това, ако имате по-обикновени модели, тогава можете да разберете това и по парата, а именно когато тя започне да намалява, значи е време да заредите устройството. Когато това се случва, индикатора (ако има такъв модела) ще свети в червено, което означава че се зарежда.

Как да ги зареждате правилно?

Новите купени устройства като правило са заредени на половина. Преди да ги зареждате отново батерията им трябва да се разреди изцяло. Освен това при първите 3 зареждания се препоръчва те да са с 2-3 часа повече, тоест след като се зареди на 100% да го ставите за още няколко часа. Също така винаги трябва зареждането да става изцяло, тоест батерията да е пълна, тъй като така ще увеличите срока на нейното използване. По този начин тя ще ви радва много по-дълго време, тъй като най-често те се повреждат именно вследствие на неправилното им зареждане.

Не се препоръчва да изпарявате непрекъснато - това също ще доведе до прегряване на устройството и преждевременно износване на батерията. Оптималният брой на изпаряванията се равнява приблизително на дръпванията ви с обикновена цигара, а именно около 10-15 след което се препоръчва да се направи почивка.

Вече знаете малко повече за това как правилно да ги зареждате. Можете да сте сигурни, че ако спазвате всички тези правила, те ще ви послужат много дълго време и ще можете максимално дълго да се наслаждавате на любимите си аромати. В 7puffs ще намерите огромен избор от батерии с различен капацитет, а също така и различни модели е-цигари и аксесоари за тях. Очакваме ви!