TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

Къде може да пушим електронни цигари

Британското ръководство с името „Дебретс” отправя препоръки относно това къде точно е допустимо да димим с модерните електронни цигари, тъй като дори и използвайки тези изделия е добре да се спазват не само законовите норми, но и определени неписани правила. 

Къде може да пушим?

Всички тези препоръки се дават на базата на направеното проучване с анкета относно това кога и къде вейпингът се смята за дразнещ.

  • Асансьор;
  • Офис;
  • Малки затворени пространства;
  • На интервю за работа;
  • Обществен транспорт;
  • Директно в лицето.


 Според него най-дразнещо е да се дими в асансьора, тоест когато пространството е малко, въпреки че при тези изделия липсва неприятната миризма. Абсолютно неприемливо е това да се прави, ако сте отишли на интервю за работа или пък да се духа дима директно в лицето на човека до вас. Голяма част от анкетираните смятат, че ако човека до тях не е пушач, тогава трябва той да бъде попитан дали дименето ще му пречи, тоест да се поиска разрешение. 

Електронните цигари не са желателни и ако сте на опашка, както и в обществен транспорт или ако някой готви в този момент. Голяма част от анкетираните останаха изненадани от подобен въпрос, но въпреки това според тях е важно да се спазва някакъв определен етикет на поведение дори ако сте вейпър. Така например в ресторантите е добре да се поиска разрешение на управителя, а ако сте в офис – на колегите ви. 

Законови наредби в България

Законът у нас забранява да се пушат тютюневи изделия в обществени помещения, докато  тези устройства са позволени, но все пак част от ресторантите въвеждат сами тези забрани.  Ако сте активен пушат и искате да започнете да водите здравословен начин на живот, тогава те са страхотна алтернатива на конвенционалните. Това е много добра новина особено за зимните месеци, когато се налага да излизате навън от заведенията. 

По-голяма част от хората пушат не защото имат зависимост от никотина, а защото са зависими в психологически аспект. Ако вече сте опитали да ги откажете с хипноз и кодиране, медицински начини (пластири, лепенки, дъвки), заместител на навика и други, но не сте имали успех, тогава можете да се спрете на алтернативния начин да пушите. С електронните цигари вие няма да вредите на здравето си и ще можете да експериментирате с различни вкусове на никотиновите течности по всяко време!