TelephoneТелефони:

0988 910 141
0988 903 392

7 причини да се откажеш от тютюнопушенето


Всеки активен пушач е наясно с вредата от цигарите, която нанася не само на себе си, но и на хората около него. Въпреки това все още не всички успяват да намерят достатъчно силна причина и мотивация, за да спрат да пушат конвенционалните тютюневи изделия. Дори новите промени в закона и неприятните изображения и предупреждения на кутиите не помагат на хората да се откажат пушенето. Затова сме решили да се опитаме в една статия да съберем 7 от най-важните причините, които могат да ви мотивират и да ви накарат да спрете с този навик. 

  1. Вредите много на здравето си. Доказано е, че голяма част от активните пушачи страдат след време от рак на белите дробове, като така постепенно сами разрушават организма си. Както може би знаете, именно тютюна унищожава сърцето и белите дробове, като последиците от това може да бъдат инфарктите или инсултите, а също така и появата на хронични заболявания, като например бронхит и други. Като цяло днес са известни около 25 заболявания, които са пряко свързани с тютюнопушенето.
  2. Преждевременното стареене на кожата също не е за пренебрегване. Именно пушенето е главната причина за бързата поява на бръчки дори при млади жени и мъже, като този ефект важи не само за кожата на лицето, а за цялото тяло. Причината за това е, че пушенето лишава тъканите от кислород и в резултат на това следват биохимични изменения, които водят след себе си тези неприятни последици.
  3. Намаляват продължителността на живот. Всеки втори пушат рискува да умре вследствие на болестите, които са предизвикани от този вреден навик. При продължително пушене, смъртността се увеличава с 3 пъти в сравнение с мъже и жени в същата възрастова група, но които не са пушачи.
  4. Никотинът оказва вредно влияние и на хората около вас. Така ако имате деца и пушите дори и на терасата с тях или на кафето, тогава вие просто ги правите пасивни пушачи. По този начин вие бавно убивате не само себе си, но и хората които обичате.
  5. Пушенето е като наркотиците и подобно на тях предизвиква зависимост. Това дори не се отнася толкова до самия никотин като цяло, а до самия ритуал на пушенето, от който след дълги години активно димене е доста трудно да се откажете, особено ако не сте много мотивирани.
  6. Скъпо “удоволствие” е и средно един активен пушач дава около 2000 лева на година. Съгласете се, че това е огромна сума, имайки предвид че по този начин реално давате парите си, за да се тровите.
  7. И не на последно място - пушенето вече отдавна не е модерно. Във всички цивилизовани и развити държави този навик дори се приема за неприличен.  Смята се, че ако не можете да се откажете от него, значи нямате воля и сте безхарактерен човек, който не се грижи за себе си и хората, които обича и ги трови по този начин.

Именно затова днес все по-голяма популярност набира новото модно течение, носещо името vaping. То обаче не е само модерно, но и 99% по-безврендо! По този начин вие едновременно не се отказвате от навика си, но и не тровите организма си. Ние от 7puffs сме ви предложили богат избор на вейпове и всички необходими аксесоари, като в това число и разнообразни тютюневи, плодови и безникотинови течности. Присъединете към новото модно течение, което е и алтернативен вариант да спрете конвенционалните цигари.


Заповядайте при нас!